SLANÉ TOFU MUFINY

2x tofu natural
2 vejce
sůl, česnek, pažitka



Tofu nastrouháme. Přidáme podle chuti drceného česneku a nasekanou pažitku, osolíme. Spolu s vejci směs dobře promícháme. Hmotu vkládáme lžící do silikonových formiček na mufiny. Pečeme do růžova. Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší. 

Tohle je opravdu dobrota a přitom ten recept vznikl vlastně původně jako vtip. Chtěla jsem totiž upéct plátky tofu na plechu, ale plech nebyl volný. Povzdechla jsem si, co s tím a starší syn Tomáš z legrace prohodil, ať z toho udělám mufiny. Byl to vtip, ale já jsem si řekla: Vlastně, proč ne?!  :o)


                                                    

 


ŠVESTKOVÁ OMÁČKA

20 dkg švestkových povidel
4 dkg másla
3 dkg hladké mouky
1 l vody
7 lžic červeného vína
2 lžíce cukru
sůl
špetka skořice
špetka zázvoru
citronová kůra
1 lžíce rybízové zavařeniny
5 lžic strouhaného perníku



Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme studenou vodou a povaříme. Přidáme povidla a zavařeninu, koření, cukr a sůl. Vaříme za stálého míchání. Přidáme víno, zahustíme perníkem a opět krátce povaříme. V případě potřeby omáčku přecedíme. 
Omáčka se skvěle hodí k vařenému uzenému hovězímu jazyku. Podáváme ji s bramborovým knedlíkem.  
Tenhle recept jsem vytvářela já. Můžete si jej přizpůsobit podle své fantazie. Přidat koření nebo víno a pod. Mé rodině omáčka tak chutnala, že jsem v zápětí vařila ještě druhý kastrůlek. :o)
 


 

TOPlist